Evidències sobre la utilitat de les puntuacions de la BECAD en contextos aplicats

La utilitat de la BEC AD per a establir objectius de rehabilitació i descriure resultats de la intervenció s’ha estudiat en diferents treballs.

En el Congrés de la FEARP celebrat a València es van presentar els resultats d’un programa de rehabilitació cognitiva en grup, en les escales de la BEQUEU i en una bateria d’avaluació neuropsicològica

Añó Ferrer, Pilar, San Espert, M. Dolores, Mezquita Guillamón, Laura y Moro Ípola, Micaela (octubre, 2015). Resultados de un tratamiento de rehabilitación neurocognitiva en grupo. Comunicación presentada en el V Congreso de la FEARP. Valencia

L’experiència de formació dels professionals en el programa de rehabilitació va anar el tema del treball presentat per Mercedes Asuero i altres (2015).

LLuesma, Mercedes, Gil Camacho, Yolanda, Larsson Pulido, Sandra y Moro Ípola, MIcaela (octubre, 2015). Aprendiendo entre todos: una experiencia rehabilitación cognitiva en grupo + formación. Comunicación presentada en el V Congreso de la FEARP. Valencia.

Prèviament es va fer un treball de revisió sobre la rehabilitació neurocognitiva en trastorn mental greu, que va rebre el premi al millor pòster científic.

Sales Badenes, José Vicente y Moro Ípola, Micaela. Estudio del impacto de la rehabilitación neurocognitiva en la esquizofrenia mediante un análisis de la literatura científica. Comunicación presentada en el V Congreso de la FEARP. Valencia.

Con pacientes con ictus se presentó un trabajo sobre la utilidad de la BECAD para establecer objetivos de rehabilitación en el 9 Congreso de la ISPRM (International Society for Physical and Rehabilitation Medicine).

Moro, M y Solano, L (octubre, 2012). Clinical usefulness of the BECAD: a Scale Derived from the International Classification of Functioning, Disability and Health. Comunicación presentada en el 9th ISPRM World Congress. Berlin.

L’esborrany de la versió infantil de la BECAD (ECADI), s’ha utilitzat en dos estudis de cas. 

El primer es va presentar en el 4th International *Congress *of Clinical and Health Psychology on Children and Adolescents organitzat pel grup d’investigació AITANA i va tractar sobre un cas amb diagnòstic de TDAH.

El segon treball es va presentar en la I Jornada d’actualització d’actualització en avaluació psicològica de la SEAEP, celebrat en línia els dies 12 i 13 de maig de 2021 (Marcilla, Marta, Moro, Micaela y Ramos, Neus (2021). Aproximación a la evaluación del TEA desde el marco de la CIF. Un estudio de caso. Comunicación presentada en la I Jornada de actualización en evaluación psicológica de la SEAEP).

Montañés Martín, S, Gil-Palmero, AM y Moro Ipola, M. (noviembre, 2018). Aplicación de la CIF en evaluación y tratamiento de un caso de TDAH. Comunicación presentada en el 4th International Congress of Clinical and Health Psychology on Children and Adolescents. Palma de Mallorca.)